Behandelingen

Bij welke klachten?

Ziek zijn, je niet lekker voelen, pijn hebben, niet vitaal zijn, het gevoel hebben vast te lopen. Het kan zich uiten in veel uiteenlopende klachten. Het zijn er te veel om hier een opsomming te maken van alle klachten die kunnen afnemen of verdwijnen door reflexzonetherapie. Dit omdat de basisgedachte is dat deze zones in verbinding staan met alle organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels van het lichaam. Ik zie zelf veel mensen met hoofdpijn, maag-en darmproblemen, hormonale disbalans, stressgerelateerde klachten en daarnaast fysieke klachten die een emotionele of mentale oorzaak blijken te hebben. Mijn specialisatie is buikpijn bij kinderen, ik behandel kinderen die veel en vaak buikpijn hebben met verschillende oorzaken en klachten..

VoetreflexPlus

Na de intake stel ik een behandelplan op van voetreflex massages. Dat is vaak een combinatie van Westerse voetreflexzone-behandelingen, voet-en onderbeenmassages op de meridianen vanuit de Chinese geneeskunde en de energetische massages. Deze laatste zijn gericht op het verminderen van je klachten, de massages werken dieper in op ons emotionele lichaam en kunnen blokkades verzachten dan wel verhelpen waardoor we ons ook beter in ons vel voelen. Het gaat dan om onder andere de chakra-massage, de polariteitsmassage, de metamorfose-massage. De energetische massages kan ik ook los inzetten.

Coaching

Mijn expertise ligt op het begeleiden van verliesverwerking. Bij verlies van een dierbare, een baan, een scheiding, gezondheid is begeleiding soms wenselijk. Als vrijwilliger ben ik aangesloten bij Stichting Achter de Regenboog waar we kinderen begeleiden na het verlies van een vader, moeder, broer, zus. Ik heb ook stage gelopen bij het familiehuis en daar bleek het van grote meerwaarde op de rouwverwerking van het kind als ik ze ook een voetmassage gaf.

De mogelijke combinatie van een VoetreflexPlus behandeling en Coaching geeft effect op zowel fysieke als mentale gezondheid.

Voor wie

Een reflexzonebehandeling is zowel helend voor volwassenen als kinderen. Reflexzonetherapie is géén vervanging voor een medische behandeling maar kan uitstekend naast andere reguliere en complementaire behandelmethoden worden toegepast.Overleg bij twijfel altijd eerst met huisarts of specialist.

Specialisme

Mijn speciale interesse en kracht ligt in het begeleiden bij verliesverwerking: verlies van een dierbare, een baan, een scheiding of gezondheid. Ik heb ervaren dat voetmassage en coaching van grote meerwaarde kunnen zijn bij rouwverwerking. Daarom ben ik vrijwilliger bij de Stichting Achter de Regenboog waar we kinderen begeleiden na het verlies van een vader, moeder, broer, zus. Bij mijn stage bij Het Familiehuis bleek van een grote meerwaarde op de rouwverwerking van het kind als ik ze een voetmassage krijgen. Tijdens mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar een behandeling voor kinderen met het prikkelbaar darmsyndroom en een behandeling ontwikkeld. Hier kwamen mooie resultaten uit en het behandelen van buikpijn bij kinderen is dan ook een van mijn specialismen.

Ik geef ook de workshop voetreflex bij darmproblemen bij kinderen aan professionals bij Total Health Academy.

Over Voetreflexologie >>>