Voetreflexologie

Voetreflex-behandeling

Ik geef Voetreflex-behandelingen; voetreflexologie is een heel oude massagetechniek waarvan de wortels waarschijnlijk in India en China liggen. Ook de Egyptenaren en indianen kenden deze vorm van massages. In het westen past men voetreflex- massages toe sinds 150 jaar. De voeten worden gemasseerd en met speciale grepen op zones van de voet kunnen klachten verminderen en verdwijnen. Waarop de werking van voetreflexologie is gebaseerd is nog onbekend, wel is aan te tonen dat de doorbloeding en energiedoorstroming op een positieve manier wordt beïnvloed.

Zelfgenezend vermogen

De massages werken in op het zelfgenezend vermogen. Een goede doorbloeding en energiestroming in organen en weefsels zorgen ervoor dat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden opgenomen. Dit heeft een sterk vitaliserend effect voor het lichaam. Daarnaast heeft een Voetreflexmassage een sterk ontspannend effect.

Volwassenen én kinderen

De therapie is zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen. Het werkt tevens preventief en kan uitstekend naast andere, reguliere en alternatieve behandelmethoden worden toegepast. Ik merk dat het voor kinderen met spanning, hoog gevoeligheid erg goed werkt om ze regelmatig te masseren. Ook kan de therapie kan een zeer goede ondersteuning zijn tijdens de zwangerschap. Voornamelijk bij zwangerschaps klachten als: misselijkheid, rug/bekken klachten en vermoeidheid kan reflexzonetherapie verlichting geven.

Over tarieven >>>